Στις 8 Νοεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε η 2η Ημερίδα Παρουσίασης και Διαβούλευσης για το έργο Πρότυπη δημιουργία χώρων πρασίνου στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος LIFE GrΙn.

Στόχος της ημερίδας ήταν η παρουσίαση των έργων ενίσχυσης του αστικού πρασίνου και της διαχείρισης του, σύμφωνα με τις αρχές της Δασοκομίας Πόλεων και του βιοκλιματικού σχεδιασμού, που θα υλοποιηθούν στην οδό Πρωταγόρα και η συνδιάλεξη με τους πολίτες.

Την έναρξη χαιρέτησαν ο Δήμαρχος του Δ. Αμαρουσίου κ. Θ. Αμπατζόγλου και ο Αντιδήμαρχος κ. Σ. Ζυγουράκης, ενώ την παρουσίαση του προγράμματος έκανε η συντονίστρια Δρ. Κωνσταντινιά Τσαγκάρη. Στη συνέχεια εκ μέρους της ομάδας εργασίας του Δήμου Αμαρουσίου ο κ. Α. Μερκούρης, Γεωπόνος MSc και ο Δρ. Ν. Τσόλκας Γεωπόνος-Αρχιτέκτων Τοπίου, ανέπτυξαν τη φιλοσοφία δημιουργίας του χώρου πρασίνου με κριτήρια αειφορίας και ζήτησαν τη συνδρομή όλων τόσο κατά την υλοποίηση του έργου όσο και στη συντήρηση και προστασία του.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο του έργου προτάθηκε η δημιουργία τριών θεματικών κήπων με είδη προσαρμοσμένα στο μικροκλίμα της περιοχής. Οι τρεις κήποι θα περιλαμβάνουν τον Ελληνικό, τον Άνυδρο και τον Κήπο των Πεταλούδων. Επίσης, προτείνεται η δημιουργία ενός τεχνικού λειμώνα, με στόχο η φύση να έλθει μέσα στην πόλη.

Στη διαλογική συζήτηση που ακολούθησε καταγράφηκαν οι προτάσεις των παρισταμένων κατοίκων και φορέων οι οποίες θα ληφθούν υπόψη στη διαμόρφωση του τελικού έργου.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου: Press Release_8.11.2019_
Περισσότερες πληροφορίες στην Ιστοσελίδα του Δήμου Αμαρουσίου.

Pin It on Pinterest