Η Διεύθυνση Προστασίας Δασών της Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ως εταίρος του έργου LIFE GrIn, διοργανώνει τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 9.30 π.μ., στο αμφιθέατρο του Ινστιτούτου Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων στο Άλσος Ιλισίων (τέρμα Αλκμάνος), ημερίδα παρουσίασης του έργου σε ενδουπηρεσιακό επίπεδο, χωρίς να είναι ανοικτή στο ευρύ κοινό.

Συγκεκριμένα, καθώς το LIFE GrIn, μεταξύ άλλων, στοχεύει στην κλιματική διακυβέρνηση μέσω της βέλτιστης διαχείρισης του αστικού πρασίνου, κρίθηκε αναγκαίο να γίνει μία συνάντηση διασύνδεσης με τους συντονιστές του ολοκληρωμένου έργου LIFE-IP AdaptInGR – Boosting the implementation of adaptation policy across Greece, που είναι το τμήμα Κλιματικής Αλλαγής του ΥΠΕν. Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν οι στόχοι των δύο έργων, καθώς και ο ρόλος εταίρων σε αυτά.

Τους στόχους του LIFE GrIn θα παρουσιάσει η συντονίστρια του έργου, Δρ. Κωνσταντινιά Τσαγκάρη, πρόεδρος του Ινστιτούτου Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων, ενώ του LIFE-IP AdaptInGR στέλεχος του τμήματος Κλιματικής Αλλαγής του ΥΠΕΝ. Στη συνέχεια, εταίροι των δύο έργων θα παρουσιάσουν το ρόλο τους στα δύο έργα, όπως φαίνεται στο πρόγραμμα.

Θα ακολουθήσει συζήτηση, στην οποία έχουν προσκληθεί η external monitor του έργου LIFE GrIn και εκπρόσωποι από τη Γενική Διεύθυνση Υδάτων του ΥΠΕΝ, τη Διεύθυνση Μελετών και Έργων Αστικών Αναπλάσεων του ΥΠΕν, τους Δήμους Αμαρουσίου, Ηρακλείου, Κατερίνης, την εταιρία Τεχνοομοιόσταση, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Πράσινο Ταμείο και το Εθνικό Κέντρο Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος στον απολύτως αναγκαίο, ενώ θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και υγιεινής.

Την εκδήλωση έχουν προσκληθεί να χαιρετήσουν ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νικόλαος Ταγαράς, ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων Κωνσταντίνος Αραβώσης, ο Γενικός Διευθυντής Περιβαλλοντικής Πολιτικής του ΥΠΕν Κωνσταντίνος Δημόπουλος και ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος Ευάγγελος Γκουντούφας.

Για περισσότερες πληροφορίες για το έργο LIFE-IP AdaptInGR, επισκεφτείτε το σύνδεσμο: https://www.adaptivegreece.gr/el-gr/

Pin It on Pinterest