Στις 17 Οκτωβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε η εγκατάσταση του μετεωρολογικού σταθμού στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος LIFE GrIn στο Ηράκλειο Κρήτης, με την παρουσία των Ερευνητών Δρ. Κ. Τσαγκάρη και Δρ. Ευαγγελίας Αβραμίδου, του Ινστιτούτου Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και των κ. Ερωφίλης Φραγκούλη, κ. Εμμανουήλ Τραντά και κ. Εμμανουήλ Παρασκευά από το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου, ενώ από την ΚΕΔΕ παρευρέθηκαν η διευθύντρια δημοσιών σχέσεων κ. Αφροδίτη Παναγιωτοπούλου και η υπεύθυνη διεθνών σχέσεων κ. Δέσποινα Χαμακιώτη.

Ο σταθμός εγκαταστάθηκε σε χώρο που πρόκειται να γίνουν οι παρεμβάσεις και οι φυτεύσεις στον Δήμο Ηρακλείου και διαθέτει αυτόματη λήψη δεδομένων υψηλής ακρίβειας πλήθους παραμέτρων, όπως θερμοκρασία αέρα, σχετική υγρασία, θερμοκρασία και υγρασία εδάφους, ροή θερμότητας στο έδαφος, ολική ηλιακή και φωτοσυνθετικά ενεργή ακτινοβολία, ανεμοταχύτητα, ανεμοδιεύθυνση και βροχόπτωση. Η καταγραφή των μετεωρολογικών και μικρομετεωρολογικών στοιχείων πραγματοποιείται με χρονικό βήμα δεκαλέπτου.

Στη συνέχεια η ομάδα του LIFE GrIn συναντήθηκε με τον αντιδήμαρχο πρασίνου κ. Ιωάννη Αναστασάκη για να συζητήσουν θέματα που αφορούν στην άσκηση της Δασοκομίας Πόλεων και τη στρατηγική για τη διαχείριση του αστικού πρασίνου στον Δήμο. Επιπλέον, προγραμματίστηκε διαβούλευση, η οποία θα λάβει χώρα τον προσεχή Νοέμβριο, στο Κέντρο Δομημένου Δημοκρατικού Διαλόγου, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας “Δημοσκόπιο”, με φορείς που ασχολούνται με το αστικό πράσινο.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς

Pin It on Pinterest