Στις 29/7/2022 πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας μεταξύ στελεχών του Τμήματος Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου και Ερευνητών του Ινστιτούτου Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων (ΙΜΔΟ) του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου LIFE GrIn – LIFE 17 GIC/GR/000029, με τίτλο: Προώθηση της ενσωμάτωσης πράσινων υποδομών στον αστικό ιστό για τη βελτίωση της κυβερνητικής σε σχέση με την κλιματική αλλαγή στις πόλεις που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια επιτόπιας επίσκεψης στους χώρους πρασίνου του Δήμου που έχουν υλοποιηθεί ή πρόκειται να υλοποιηθούν δράσεις του έργου.

Οι Ερευνητές του ΙΜΔΟ, Δρ Α. Σολωμού και Δρ Ν. Προύτσος πραγματοποίησαν μετρήσεις μικρομετεωρολογικών και υδρολογικών παραμέτρων σε δημοτική έκταση του Νότιου Τμήματος του ρέματος Ερυθραίας στο οποίο πρόκειται άμεσα να δημιουργηθεί Νέο Πάρκο από το Δήμο Ηρακλείου. Στη συνάντηση που ακολούθησε παραβρέθηκαν εκ μέρους του Δήμου Ηρακλείου, η Αναπλ. Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος Αγροτικής Ανάπτυξης και Εμπορίου κα Ερωφίλη Φραγκούλη (Δασολόγος και Συντονίστρια της ομάδας έργου του Δ. Ηρακλείου για το έργο LIFE GrIn), ο κ. Εμμανουήλ Παρασκευάς, Τεχνολόγος Γεωπόνος και η κα Ελένη Κουκουλάκη, Γεωπόνος, μέλη της ομάδας έργου. Τα στελέχη των δυο Φορέων είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να συζητήσουν προτάσεις σχετικά με την υλοποίηση των δράσεων του έργου στο Ηράκλειο.

 

  • Συνάντηση Στελεχών του Τμήματος Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου και Ερευνητών του Ινστιτούτου Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων

Pin It on Pinterest