Δρ. Τσαγκάρη Κωνσταντινιά

Δρ. Τσαγκάρη Κωνσταντινιά

Διευθύντρια ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ

H Δρ. Τσαγκάρη Κωνσταντινιά είναι ερευνητήτρια στο Εργαστήριο Δασικής Οικολογίας και Υδρολογίας του Ινστιτούτου Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων (ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ). Αυτή τη στιγμή είναι διευθύντρια του Ινστιτούτου. Τα κυριότερα ενδιαφέροντά της στον τομέα της έρευνας είναι η βιοκλιματολογία – η κλιματική αλλαγή των δασών και οι κλιματικές αλλαγές στα δασικά οικοσυστήματα της Ελλάδας. Από το 1990, έχει συμμετάσχει σε 38 Ερευνητικά Έργα, πιο συγκεκριμένα σε 15 Ευρωπαϊκά Προγράμματα Ανταγωνιστικής Έρευνας, 12 Εθνικά Έργα Έρευνας και 11 Εθνικά Έργα Έρευνας. Συμμετείχε σε 13 ερευνητικά προγράμματα (6 ευρωπαϊκά και 12 εθνικά) και στα υπόλοιπα συμμετείχε ως μέλος της ερευνητικής ομάδας. Έχει πάνω από 150 δημοσιεύσεις σε διεθνή και εθνικά περιοδικά και παρουσιάσεις σε διεθνή και εθνικά συνέδρια.

Δρ. Γεώργιος Καρέτσος

Δρ. Γεώργιος Καρέτσος

Eρευνητής ΕΛΓΟ Δήμητρα

Ο Δρ. Γεώργιος Καρέτσος είναι ερευνητής του Εργαστηρίου Δασικής Οικολογίας και Υδρολογίας, του Ινστιτούτου Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων του ΕΛΓΟ Δήμητρα. Εργάζεται από το 1985 συνεχώς σε χερσαία οικοσυστήματα του νησιωτικού και ηπειρωτικού χώρου κυρίως της κεντρικής και νότιας Ελλάδας. Κύρια ενδιαφέροντα είναι η φυτοκοινωνιολογία, βοτανική, φυτική βιοποικιλότητα, σπάνια απειλούμενα και κινδυνεύοντα είδη, αποκατάσταση διαταραγμένων οικοσυστημάτων. Έχει δημοσιεύσεις σε διεθνή και εθνικά περιοδικά και σε διεθνή και εθνικά συνέδρια.

Δρ. Ευαγγελία Αβραμίδου

Δρ. Ευαγγελία Αβραμίδου

Eρευνήτρια ΕΛΓΟ Δήμητρα

Η Δρ. Ευαγγελία Αβραμίδου είναι ερευνήτρια του Εργαστηρίου Δασοκομικής, Δασικής Γενετικής και Βιοτεχνολογίας του Ινστιτούτου Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων του ΕΛΓΟ Δήμητρα. Τα κύρια ενδιαφέροντα της εστιάζονται σε μοριακές γενετικές και επιγενετικές τεχνικές μελέτης δασοπονικών και μη ειδών. Κατά τη διάρκεια της ερευνητικής της δραστηριότητας έχει 30 δημοσιεύσεις σε διεθνούς εμβέλειας περιοδικά με συντελεστή απήχησης, και 50 δημοσιεύσεις σε διεθνή και εθνικά συνέδρια. Είναι επίσης εστιακό σημείο αναφοράς του FAO για την Ελλάδα για τους δασικούς γενετικούς πόρους.

Νικόλαος Δ. Προύτσος

Νικόλαος Δ. Προύτσος

Γεωπόνος

Ο Νικόλαος Δ. Προύτσος είναι Γεωπόνος, με MSc στη Διαχ. Περιβάλλοντος και PhD στην Δασική Μικρομεωρολογία. Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται η γεωργική και δασική μικρομετεωρολογία, η κλιματολογία, οι υδατοαπαιτήσεις των φυτών και η αποκατάσταση των δασικών οικοσυστημάτων. Έχει εργαστεί για το ΥΠΑΑΤ, το ΓΠΑ, το ΤΕΙ Πελοποννήσου, τον Οργανισμό Βάμβακος κ.ά. Σήμερα εργάζεται ως Ερευνητής στον ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ». Έχει συμμετοχή σε πάνω από 20 Εθνικά και Ευρωπαϊκά Ερευνητικά Προγράμματα και είναι συγγραφέας πλέον των 50 επιστημονικών άρθρων σε εθνικά και διεθνή περιοδικά, συνέδρια και βιβλία.

Δρ. Αιμιλία Κοντογιάννη

Δρ. Αιμιλία Κοντογιάννη

Δασολόγος – Περιβαλλοντολόγος

Η Δρ. Αιμιλία Κοντογιάννη είναι Δασολόγος – Περιβαλλοντολόγος με μεταπτυχιακό στην Προστασία της Φύσης και Διαμόρφωση Τοπίου και διδακτορικό από το Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ, με ειδίκευση στη Δασοκομία Πόλεων και το Αστικό πράσινο. Εργάστηκε ως εργαστηριακός συνεργάτης του ΤΕΙ Λαμίας και ως ερευνήτρια σε ερευνητικά προγράμματα, κυρίως περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος. Έχει περίπου 20 δημοσιεύσεις σε διεθνούς εμβέλειας περιοδικά και συνέδρια. Σήμερα, είναι συνεργάτης στην εταιρία Περιβαλλοντικής Διαχείρισης ΤΕΧΝΟΟΜΟΙΟΣΤΑΣΗ.

Δρ. Ευαγγελία Κορακάκη

Δρ. Ευαγγελία Κορακάκη

Ερευνήτρια ΕΛΓΟ Δήμητρα

Η Δρ. Ευαγγελία Κορακάκη είναι Ερευνήτρια του Εργαστηρίου Φυσιολογίας Δασικών Ειδών του Ινστιτούτου Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων του ΕΛΓΟ Δήμητρα. Τα κύρια ενδιαφέροντα της εστιάζονται στην μελέτη της επίδρασης βιοτικών – αβιοτικών παραγόντων στις φυσιολογικές λειτουργίες των δασικών ειδών, με έμφαση στην απόκριση των ειδών στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και ιδιαιτέρως στη ξηρασία. Κατά τη διάρκεια της ερευνητικής της δραστηριότητας έχει περίπου 20 δημοσιεύσεις, διεθνούς και εθνικής εμβέλειας και συμμετοχή σε περισσότερα από 20 διεθνή και εθνικά συνέδρια.

Δρ. Αλεξάνδρα Σολωμού

Δρ. Αλεξάνδρα Σολωμού

Eρευνήτρια ΕΛΓΟ Δήμητρα

Η Δρ. Αλεξάνδρα Σολωμού είναι ερευνήτρια του εργαστηρίου Βιοποικιλότητας Φυτών Μεσογειακών Οικοσυστημάτων του Ινστιτούτου Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων του ΕΛΓΟ Δήμητρα. Τα κύρια ενδιαφέροντά της εστιάζονται στην παρακολούθηση και αξιολόγηση της φυτικής ποικιλότητας με τη χρήση δεικτών βιοποικιλότητας σε συνάρτηση με την αξιοποίησή τους στην αειφορική διαχείριση των Μεσογειακών οικοσυστημάτων. Κατά τη διάρκεια της ερευνητικής της δραστηριότητας έχει 23 δημοσιεύσεις σε διεθνούς εμβέλειας περιοδικά με συντελεστή απήχησης, και 45 δημοσιεύσεις σε διεθνή και εθνικά συνέδρια. Είναι επίσης μέλος της Εθνικής Επιτροπής Προστατευόμενων Περιοχών «ΦΥΣΗ 2000»  και εστιακό σημείο αναφοράς του FAO για τη Βιοποικιλότητα για τα Τρόφιμα και τη Γεωργία.

Δρ. Παύλος Συμεωνίδης

Δρ. Παύλος Συμεωνίδης

Πληροφορικός

Ο Δρ. Παύλος Συμεωνίδης, είναι Πληροφορικός, κάτοχος μεταπτυχιακού στην Τεχνολογία της Πληροφορίας, με ειδίκευση στη Μηχανική Λογισμικού από το University of Nottingham, του Nottingham της Μεγάλης Βρετανίας, ενώ από το ίδιο Πανεπιστήμιο έλαβε και τον Διδακτορικό τίτλο στην Πληροφορική. Διαθέτει 20ετή επαγγελματική εμπειρία στο χώρο της πληροφορικής κατασκευάζοντας λογισμικά, συγγράφοντας προγράμματα και εκτελώντας συμβουλευτικό ρόλο σε εταιρίες, υπηρεσίες και εκπαιδευτικά ιδρύματα. Έχει 13 δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων.

Δέσποινα – Μαρία Βλαχάκη

Δέσποινα – Μαρία Βλαχάκη

Δασολόγος – Περιβαλλοντολόγος

Η Δέσποινα – Μαρία Βλαχάκη, είναι Δασολόγος – Περιβαλλοντολόγος κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Προστασίας της φύσης και Διαμόρφωσης Δασικού Τοπίου, με ειδίκευση στην οικολογική εκτίμηση του Αστικού Οικοσυστήματος και υποψήφια Διδάκτορας στη Διαχείριση Οικοσυστημάτων. Διαθέτει 15ετή επαγγελματική εμπειρία στο χώρο των δασικών και περιβαλλοντικών μελετών και έργων και στις εφαρμογές GIS. Έχει 8 δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων.

Λάμπρος Παπαλάμπρος

Λάμπρος Παπαλάμπρος

Δασολόγος – Περιβαλλοντολόγος

Ο Λάμπρος Παπαλάμπρος είναι Δασολόγος – Περιβαλλοντολόγος, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Γεωπληροφορική και υποψήφιος διδάκτορας της Σχολής Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών ΑΠΘ. Ανήκει στο στελεχιακό δυναμικό της ΤΕΧΝΟΟΜΟΙΟΣΤΑΣΗ από το 2004 και είναι υπεύθυνος για την υλοποίηση επιστημονικών – ερευνητικών προγραμμάτων και την εκπόνηση μελετών με αντικείμενα κυρίως τη διαχείριση δασών – προστατευόμενων περιοχών – οριακών γαιών, δασική αναψυχή, δασική οδοποιία και αντιπυρική προστασία, καθώς και εφαρμογές Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών – χαρτογράφηση.

Άννα Αργυρούδη

Άννα Αργυρούδη

Βιολόγος A.Π.Θ

Η Άννα Αργυρούδη είναι Βιολόγος A.Π.Θ., κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Ολοκληρωμένη Διαχείριση Υδάτινων Πόρων από το Πανεπιστήμιο Sveriges lantbruksuniversitet της Σουηδίας. Εργάζεται ως ερευνήτρια βιολόγος / περιβαλλοντολόγος από το 2009, ενώ το 2018 εντάχθηκε στο στελεχιακό δυναμικό της ΤΕΧΝΟΟΜΟΙΟΣΤΑΣΗ. Διαθέτει εμπειρία στην παροχή υπηρεσιών περιβαλλοντικής έρευνας σε ό,τι αφορά την εκπόνηση μελετών στα εξής πεδία: Αξιολόγηση Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, Διαχείριση Υδάτινων Πόρων, Διαχείριση Επισκεπτών, Διαχείριση Δασικών Οικοσυστημάτων, Παρακολούθηση και Διαχείριση Προστατευόμενων Περιοχών.

Pin It on Pinterest