Το αναθεωρημένο Σύμφωνο των Δημάρχων για την Ενέργεια και το Κλίμα υπέγραψε το μεσημέρι της Παρασκευής 19 Απριλίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, υλοποιώντας έτσι την σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Με την υπογραφή, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» στη Λότζια, ο Δήμος Ηρακλείου ξεκινά να προωθεί δράσεις και μέτρα για τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας της πόλης, την αύξηση της χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και τη μείωση των εκπομπών CO2 κατά τουλάχιστον 40% μέχρι το 2030.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος σχετικά: «Ο Δήμος Ηρακλείου είχε εκπονήσει ένα Σχέδιο Αειφόρου Ενέργειας, το οποίο επικαιροποιήσαμε προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, να βελτιώσουμε το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα και να ενισχύσουμε την ενεργειακή του αποδοτικότητα. Σε συνεργασία με το ενεργειακό cluster, αποκτούμε πλέον μια ολοκληρωμένη ενεργειακή πολιτική, η οποία ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής για έναν σύγχρονο, ανθεκτικό και περιβαλλοντικά φιλικό Δήμο».

Η υπογραφή του Συμφώνου των Δημάρχων αποτελεί σημαντικό ορόσημο του έργου Προώθηση της Ενσωμάτωσης Πρασίνων Υποδομών στον Αστικό Ιστό για τη Βελτίωση της Διακυβέρνησης σε Σχέση με την Κλιματική Αλλαγή στις Πόλεις (LIFE17GIC_GR_000029).

Περισσότερες πληροφορίες για το Σύμφωνο: https://www.simfonodimarxon.eu/.html

Pin It on Pinterest